Wednesday, August 29, 2012

✿ juli & augusti ✿

Min tredje och sista vecka i Frankrike blev inte riktigt som planerat. Det var med statistiken tre klätterdagar på två veckor, ett skadat knä och feber som jag anlände till Arlanda efter en minst sagt kaotisk hemresa. Att komma tillbaka till Sverige har nog aldrig känts så bra! Nu har det gått en månad sedan jag kom hem och sakta men säkert har jag återhämtat mig från sviterna efter resan...Bortsett från sista veckan hade jag det väldigt bra i Frankrike - otroligt klättring, fantastiskt vacker natur, toppenväder, trevliga människor och god mat! Jag deltog även på ytterligare en Världscup medan jag var där, i Briançon. Min klättring kändes helt okej och jag slutade på 11:e plats. Då och där kändes det som att det var det bästa jag kunde prestera så jag är absolut nöjd med resultatet!

Foto: Charles Loury, Planetgrimpe
Två veckor efter hemkosten kunde jag börja träna igen. Det stod dock ganska snabbt klart att det var värre än väntat med knät... Jag har därför varit tvungen att göra mycket rehabträning senaste tiden. Som tur är har jag fått väldigt mycket hjälp av sjukgymnasterna på Bosön. Även min fystränare, Kristoffer Sjöberg, som jag har samarbetat med sedan början av sommaren, har hjälpt mig med rehabiliteringen. Ju fler personer man har runt sig i en sådan situation, desto lättare blir det, så jag är verkligen jättetacksam för allt stöd! I nuläget känns det som att knät blir bättre och bättre för varje dag, men det påverkar fortfarande min klättring en del och har hindrat mig från att träna som vanligt de senaste veckorna. Med tanke på det så känns min klättring ändå ganska bra. Utöver träningen har jag hunnit träffa många av mina vänner här hemma i Sverige och njutit av slutet av den svenska sommaren! I juli gjorde jag en intervju med den spanska hemsidan Desnivel, kolla in den här!

Träning!

Om mindre än två veckor är det dags för VM i Paris! Även om uppladdningen och förberedelserna har blivit lite annorlunda så ser jag verkligen fram emot det och det ska bli väldigt roligt och spännande! =)

Sverige är ganska fint ändå...

No comments:

Post a Comment