Thursday, July 19, 2012

Chamonix WC

För 8 år sedan hade jag precis börjat klättra och åkte till Chamonix på semester med min familj. Utan att veta om det hade vi lyckats pricka in samma vecka som Världscupen skulle vara där. Jag hade aldrig tidigare sett en så stor internationell tävling. De bästa klättrarna i världen var där, det var tusentals åskådare och grym atmosfär! Medan vi tittade på finalen minns jag att jag tänkte att någon gång vill jag också klättra final i Världscupen. 

Förra veckan var det dags för den första Världscupen för året, i just Chamonix, i Frankrike. Det var min första leadtävling sedan november och min andra Världscup för seniorer någonsin. Jag kände mig i bra form och väldigt motiverad till att tävla igen! Men jag kände mig samtidigt väldigt osäker på hur det skulle gå eftersom jag inte hade tävlat på 8 månader. Tävlingen och resultatet överträffade verkligen alla mina förväntningar - jag gick till final och slutade på 8:e plats!!! Woohooo! 


I kvalet toppade jag den ena leden och föll ett par grepp från slutet på den andra. Det placerade mig på 13:e plats inför semifinalen, dit de 26 bästa från kvalet går. Min klättring i semifinalen gick väldigt bra och räckte till en finalplats bland de 8 bästa!!! I finalen kunde det dock ha gått bättre, jag gjorde ett misstag när jag föll och var inte särskilt trött... Men det är så det är på tävling och jag är ändå jättenöjd!


Efter tävlingen åkte jag vidare till Céüse tillsammans med Sasha DiGiulian och kompisar från Tyskland och Schweiz. Vi klättrade två dagar där. Oturligt nog lyckades jag få ett stort på ett finger första dagen... Andra dagen blev det därför inte så mycket klättring för min del, men jag lyckades onsighta två 8a+ - Encore och Le poinçonneur des lilas! Resten ut av dagarna hängde vi i  och omkring Céüse. 


Imorgon är det dags för nästa Världscup, i Briançon! Det ska bli väldigt roligt och spännande. Efter det åker vi tillbaka till Céüse för en till veckas klättring! =)

1 comment: