Tuesday, May 8, 2012

Spanien... igen!

Veckan som gick spenderade jag i Spanien! Tiden i Sverige efter min förra resa till Spanien blev därför inte särskilt långvarig, men jag hann med en del medan jag var hemma. Solna Klätterklubb anordnade JSM i lead den 21:a april, på Klättercentret i Telefonplan. Jag var där och hjälpte till en del och förklättrade några ut av lederna i kvalet, vilket var väldigt roligt. Det är inspirerande att se hur mycket tid och energi klubben lägger på tävlingar och sina medlemmar och jag verkligen tacksam för det stöd som de ger mig. Jag hann även med lite träning på inne på Klätterverket. Den bestod mestadels av leder, en del bouldering samt deadhangs på Transgressionbrädan. 


Så på valborgsafton befann jag mig återigen på Arlanda för att åka tillbaka till Spanien och den fantastiska klättringen i Siurana. Den här gången reste jag med Daniela Ebler och en kompis från Schweiz, Rebekka Stotz. Så till skillnad från mitt förra Spanienbesök blev det här en riktig tjejtripp! Jag fick en väldigt bra start på resan och första dagen gjorde jag Keale Borroka 8b+ flash!!! Det är verkligen en supercool led - lång, brant och med ett crimpkrux i slutet. Vi hade endast fem dagar i Siurana, så vi valde helt enkelt att klättra allihopa. Vi var allt annat än pigga de två sista dagarna, men fick ändå klättra många fina leder. Jag lyckades även göra leden Renegoide. En jättefin och teknisk 8b+ som dock var aningen läskig med flera run-outs på slutet...
  

Precis som den förra blev den här resan verkligen lyckad! Jag hade väldigt roligt med mina vänner och fick klättra otroligt häftiga och fina leder. Även den här gången gav jag leden Patinoso, 8c, ett par försök. Med så lite tid så hade jag svårt att motivera mig till att projektera en led, jag vill hellre klättra så många leder som möjligt. Samma känsla har jag haft på de senaste resorna men jag hoppas att jag snart får tillfälle att åka iväg under en längre tid och hitta en fin led att lägga fler försök på!


Om två veckor reser jag iväg igen, då blir det Tyskland och Frankenjura i en vecka! =)

No comments:

Post a Comment