Sunday, January 15, 2012

Thailand

Jag avslutade det förra året och inledde det nya i Thailand, på Railay och Tonsai. Det blev två veckor med sol, värme, god mat och klättring tillsammans med min familj och vänner. Tyvärr fick jag inte klättra riktigt så mycket som jag hade velat, men det var skönt att också låta kroppen vila och återhämta sig. 

Då jag var i Thailand förra året också hade jag en del leder kvar som jag var sugen att testa igen, speciellt två stycken - Tantrum och Greed. Tantrum är en väldigt fysisk och spektakulär 8a+ som går genom ett långt överhäng och innehåller både dynos och campus. Året innan gjorde jag ett par försök på leden, men den är inte alls min stil. Då hade jag problem med flera moves, speciellt i campusdelen. Därför förväntade jag mig att jag skulle behöva jobba ganska mycket för att få gå leden denna gång. Andra klätterdagen bestämde jag mig för att göra ett försök. Jag kände igenom alla flytt och blev förvånad över hur mycket lättare allting kändes jämför med förra året, alla moves gick på första försöket! På andra presset för dagen och resan kunde jag sedan gå leden. Jag är väldigt glad över att ha klarat Tantrum, då den egentligen inte passar mig och jag måste nog säga ett det är en av de absolut coolaste lederna som jag har klättrat. 

Den andra leden var Greed, en otroligt fin 8c som jag kände igenom rörelserna på en gång förra året. Oftast när man kommer upp i graderna blir lederna väldigt långa och överhängande och består av sektioner med hårdare flytt som sedan åtföljs av en bra vila. Greed är svagt överhängande och ganska jämnhård hela vägen, utan någon riktig vila och skiljer sig därför ganska mycket mot andra leder av samma grad. Då jag testade leden tidigare var det flera moves som jag inte kunde göra och jag kunde inte ens dogga leden till toppen. Den här gången var det annorlunda. Jag kunde göra i princip alla moves på första försöket. Jag gjorde sedan ett ordentligt försök och kom upp till det, för mig, svåraste movet, ett långt move från en pocket till en sloper. Huden tog mycket stryk av alla pockets och små grepp, så jag beslutade att vila och göra ett försök dagen därpå. Tyvärr blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, samma kväll blev jag sjuk och fick hög feber. Det och ett antal flappers på fingrarna satte stopp för några fler försök... 

Det här var första gången som jag klättrat leder som jag provat vid ett tidigare tillfälle. Det var roligt att känna hur mycket jag faktiskt har utvecklats det senaste året, både fysiskt och mentalt. Att kroppen fick vila upp sig tror jag också var positivt. Sista halvåret har varit hektiskt, med många resor och tävlingar och mycket träning. Nu känner jag mig redo och är väldigt motiverad att sätta igång med träningen ordentligt igen!

Här nedan är en bildserie från när jag klättrar Tantrum:
No comments:

Post a Comment